Hlavní obsah

Drsný Matterhorn. Ulétly bychom slušně, mínila Ledecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O velký zážitek byla připravena, přitom se tolik těšila na návrat do závodního lyžařského kolotoče. Ester Ledecká se musela stejně jako další lyžařky smířit, že sjezd SP pod Matterhornem se nepojede. Bylo jí jasné, že vítr by při závodě v atraktivní lokalitě dělal problém.

Foto: Gabriele Facciotti, ČTK/AP

Nevlídné podmínky nepustily lyžařky na trať.

Článek

„Trénink jsem si hrozně užila a těšila jsem se na dnešek, protože mně se ten kopec moc líbí. Ale prostě tak to je, s počasím člověk nic moc nenadělá,“ řekla Radiožurnálu trojnásobná olympijská vítězka na snowboardu a lyžích Ledecká, jež se vrací do Světového poháru lyžařek po loňském zranění klíční kosti.

Po dvou operacích přišla o celou sezonu na lyžích, na nichž závodila naposledy loni v březnu. o to více ji lákal boj na trati, která podobně jako loni čeká skrze rozmary počasí na svoji premiéru v seriálu.

V případě startu do pořádného povětří by asi přišly zážitky i vcelku nečekané a nechtěné. „Od posledního sloupu gondoly ke konci to tam s vámi docela mává a na posledním skoku si myslím, že bychom ulétly slušně,“ dodala Ledecká k podmínkám na trati, na níž je ještě jedna šance zítra. Pořadatelé ovšem zmiňují, že předpověď nemusí být lepší.

Reklama