Hlavní obsah

Dubovská skvěle rozjela souboj o prvenství, ale jásat nakonec nemohla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měla nakročeno k vítězství. Z dvojzávodu v italském Ahrntalu nakonec slalomářka Martina Dubovská vytěžila páté místo. V prvním z podniků Evropského poháru, do kterého odbočila z elitního lyžařského seriálu, po první části vedla, výpadek ve druhém kole ji ale z boje o přední příčky vyřadil.

Foto: Sport.cz

Martina Dubovská na archivním snímku.

Článek

„Samozřejmě jsem chtěla vyhrát, ale bohužel se to nepodařilo. Brali jsme to jako trénink, důležitější bude závod SP v Lienzu. Bereme to pozitivně," hodnotila česká reprezentantka pro web czech-ski.com a zalitovala pádu v úvodním podniku.

„První kolo bylo úplně super a byla škoda, že jsem se do té dvojbrány po nájezdu do rýhy nevešla. Je ale lepší, když se to stane na Evropském poháru než na Světovém, takže poučím se z toho, co se stalo, a bude to, hádám, lepší," pokračovala pro svazový web.

Další česká reprezentantka Gabriela Capová ani v jednom závodě nedokončila druhé kolo.

Elese Sommerová v kanadské Panoramě zajela v severoamerickém kontinentálním poháru svůj dosud nejlepší obří slalom v podobě 9. místa. Vojtěch Kučera při juniorských závodech v Santa Caterině v super-G obsadil 2. a 3. místo a vyjel své nejlepší body v disciplíně.

Reklama