Hlavní obsah

Dvojnásobný mistr světa v běhu na lyžích Dyrhaug ukončil ve 34 letech kariéru

Norský běžec na lyžích Niklas Dyrhaug ukončil ve 34 letech kariéru. Člen dvou zlatých štafet z mistrovství světa 2015 a 2017 se nedokázal vrátit do formy po vážném zranění ramena, které utrpěl v roce 2018 při exhibici po olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Foto: Profimedia.cz

Norský běžec na lyžích Niklas Dyrhaug

Článek

"Pokoušel jsem se tréninkem i operací vrátit na dřívější úroveň, ale pravdou je, že nejsme schopen vyvinout tolik síly do hůlek jako dřív. Mojí hnací silou v běžeckém lyžování bylo vždycky být schopen bojovat o vítězství a medaile. Když mám pocit, že ze sebe už nedokážu dostat to nejlepší, chci odejít v tu pravou chvíli," uvedl na instagramu Dyrhaug.

Vedle štafetových světových titulů má také bronz ze závodu na 15 kilometrů klasicky, který získal v Lahti 2017.

"Ale nejsou to jen výsledky, za kterými se ohlížím s potěšením. Mám nespočet vzpomínek ze závodů a života se skvělými reprezentačními kolegy a přáteli, které bych neměl. Byla to neuvěřitelná cesta a jsem opravdu hrdý a šťastný, co jsem dokázal. Bude to velká změna, ale cítím, že je správné jít dál," napsal nyní už bývalý závodník, který má na kontě osm individuálních pódiových umístění ve Světovém poháru.

Reklama