Hlavní obsah

Hirscher vyhrál úvodní obří slalom sezóny, Krýzl v Beaver Creeku nepostoupil

Aktualizováno

Rakouský lyžař Marcel Hirscher navzdory tréninkovému manku po srpnové zlomenině nohy vyhrál v neděli úvodní obří slalom sezóny Světového poháru v Beaver Creeku. Český reprezentant Kryštof Krýzl v Coloradu na body nedosáhl, v prvním kole obsadil 41. pozici se ztrátou čtyř desetin sekundy na poslední postupové místo.

Foto: Jeffrey Swinger, Reuters

Rakušan Marcel Hirscher při obřím slalomu SP v Beaver Creeku.

Článek

Osmadvacetiletý mistr světa a úřadující vítěz SP Hirscher vyhrál suverénně s náskokem 88 setin před Norem Henrikem Kristoffersenem, jenž se dostal na stupně vítězů z devátého místa po prvním kole. Třetí skončil s odstupem více než sekundy Němec Stefan Luitz, jenž v druhé jízdě neudržel průběžné vedení.

"Druhé kolo bylo opravdu skvělé. Vzal jsem si na něj lyže, na kterých jsem ještě nikdy nejel, a tenhle poker se vyplatil," pochvaloval si Hirscher, jenž byl po prvním kole třetí.

Díky nejrychlejší druhé jízdě dosáhl Hirscher na 46. triumf ve Světovém poháru, přičemž rovnou polovinu prvenství nasbíral právě v obřím slalomu. Dnes se hvězdný Rakušan představil v sezoně podruhé, v listopadovém slalomu v Levi byl až sedmnáctý. "Ale nenechal jsem se tím rozhodit, věděl jsem, jak na tom jsem," řekl držitel šesti velkých křišťálových glóbů za celkové vítězství v SP.

Lyžaři v olympijské sezóně bojovali o body v obřím slalomu poprvé, protože jim kvůli vichřici odpadl tradiční říjnový prolog v rakouském Söldenu.

Reklama

Související témata: