Hlavní obsah

Horor na můstku. Monstrum nezadržitelně letělo na lidi

Hrozivá chvíle, jaká se snad ještě nikdy nepřihodila. Mohl to být malér děsivých rozměrů, neovladatelné půltunové monstrum se doslova utrhlo ze řetězu a nekontrolovaně mířilo na dopad můstku, kde v tu chvíli pracovala technická četa. To vše při Světovém poháru skokanek na lyžích v Hinzenbachu.

Foto: Pförtner Swen, ČTK

Ilustrační foto

Článek

V těch, kteří v reálu viděli, co se děje, by se se krve nedořezal. "V Hinzenbachu při Světovém poháru žen mohl někdo zemřít. Utrhla se 500kilogramová fréza. Byl to děsivý obrázek, ti dole měli pořádné štěstí," objevilo se na sítích u příslušných obrázků. Některé informace hovořily o tom, že zařízení vážilo jen polovinu, i tak to byl horor.

Fréza upravující stopu odjela z nájezdu zčista jasna. Technická četa pracující na dopadu ale naštěstí stačila před nekontrolovaně letícím kolosem ustoupit do bezpečí.

Záběry kamery i tak nabízejí dosti hrozivou podívanou. Kdo by chtěl vtipkovat, mohl by konstatovat, že stroj nezvládl odraz, letovou fázi ani dopad, ale asi se legrácky moc nehodí.

Spíše se zkoumá, jak se to vůbec mohlo přihodit. V televizi ORF Bernhard Zauner zastupující pořadatele přiznal, že šlo o sérii nešťastných událostí. Selhání prvotního zajištění stroje bylo na jejich počátku.

Devastační následky to mělo nakonec jen pro samotnou frézu.

Reklama