Hlavní obsah

Hrozivé zranění! Slavného lyžaře při pádu propíchla větev

Francouzský alpský lyžař Adrien Théaux měl štěstí v neštěstí. Těsně před začátkem nové sezony utrpěl během tréninku super-G v Copper Mouintain po pádu vážná zranění. Nyní o nich na sociálních sítích sdělil podrobnosti. Při nehodě ho dokonce propíchla větev.

Foto: @head_rebels, Twitter

Adrien Théaux.

Článek

"Poté, co jsem udělal chybu v super-G, jsem najel přímo do ochranných sítí a zastavil se až v lese," píše sedmatřicetiletý závodník na Instagramu. „Zlomená holeň, zlomený loket s natrženým tricepsem a díra ve stehně od větve," přidává Théaux detaily svých zranění.

„Při mé smůle jsem měl vzhledem k okolnostem velké štěstí, že se nestalo nic vážnějšího," uvědomuje si, že měl vlastně kliku. Je mu jasné, že mohl skončit daleko hůř. Nezapomněl také poděkovat lékaři, který se o něj staral ještě přímo na trati, a také zdravotníkům, kteří jej měli na starost v nemocnici, kde podstoupil operaci.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Adrien Théaux (@adrientheaux)

Lyžař, který Francii třikrát reprezentoval na olympijských hrách, zveřejnil několik fotografií z nemocničního lůžka, kde svým fanouškům ukazuje jizvy, které nyní „zdobí" jeho tělo. V příspěvku se také omlouvá všem, kteří mu pomáhali v přípravě, která měla vést k návratu na vrchol.

Reklama