Hlavní obsah

Hvězdná sjezdařka Goggiaová se po zranění vrací na finále Světového poháru

Lenzerheide/Praha

Velké finále Světového poháru v alpském lyžování ve švýcarském Lenzerheide se blíží, je potřeba zatnout zuby a útrapy musejí stranou! Hvězdná italská sjezdařka Sofia Goggiaová se šest týdnů po vážném zranění kolena vrací do Světového poháru na jeho vyvrcholení. Navzdory výpadku totiž olympijská vítězka stále vede hodnocení sjezdu a má velkou šanci získat podruhé v kariéře malý glóbus.

Foto: Twitter @ItaliaTeam_it

Italská sjezdařská hvězda Sofia Goggiaová se vrací do Světového poháru.

Článek

Osmadvacetiletá Goggiaová se zranila 31. ledna v Garmisch-Partenkirchenu, když upadla na vedlejší trati při sjezdu z prostoru startu zrušeného superobřího slalomu. Jedna ze soupeřek Ester Ledecké si zlomila v koleni kost a přišla o účast na domácím mistrovství světa v Cortině d'Ampezzo, kde měla být coby vítězka čtyř z úvodních pěti sjezdů sezony hlavní adeptkou na zlato.

I když ani sama nedoufala, že ještě do sezony zasáhne, byla Goggiová v Lenzerheide připravena absolvovat minimálně úvodní dva tréninky před středečním sjezdem. Jenže hned ten pondělní byl kvůli bohatému přívalu sněhu zrušen.

"Bude to sjezd jako každý jiný. Myslím, že jsem už překonala horší věci," řekla Italka, jež v posledních dnech trénovala v Livignu. "Necítila jsem žádnou bolest," pochvalovala si rodačka z Bergama.

Ačkoli nestartovala v minulých dvou sjezdech, má Goggiaová v hodnocení disciplíny relativně slušný náskok 70 bodů před druhou Corinne Suterovou, třetí v pořadí další Švýcarka Lara Gutová-Behramiová ztrácí 97 bodů. Pokud by Suterová ve středu vyhrála, stačilo by Goggiaové k zisku glóbu skončit osmá. Ledecká je v průběžném hodnocení osmá.

Reklama

Související témata: