Hlavní obsah

Jakš pojede v Novém Městě jako čerstvý táta. Snad mě holky pochválí, říká

Už týden se pyšně nosí jako čerstvý táta. Běžec na lyžích Martin Jakš 1. února přivítal s manželkou Helenou, sestrou cyklisty Romana Kreuzigera, první přírůstek do rodiny a víkendové závody Světového poháru pojede poprvé i pro dcerku Šarlotu.

Foto: Sport.cz

Martin Jakš

Článek

Jakšovy holky sice v Novém Městě fandit nebudou, pětadvacetiletý běžec na ně ale myslí prakticky neustále. „Mrzí mě, že nejsem u těch prvních dnů. Ale věděl jsem, že to tak bude. A hlavně jsem rád, že jsou obě holky zdravé a vše proběhlo bez komplikací. Teď je to navíc docela dobré, po Novém Městě následuje závod v polských Jakuszycích, takže budu moct na skok domů. Pak ale jedeme na tři týdny na sever na finále Světového poháru...“ krčil smutně rameny.

Narození dcery nestihl ani řádně oslavit s ohledem na blížící se závody na Vysočině. „To jsem nezvládl, teď během sezóny by to nebylo ideální. Lehký přípitek samozřejmě proběhl, ale hodně s mírou. Pořádně to zapijeme, až se s klukama sejdeme po sezóně,“ plánuje Jakš.

Poněkud dramatický byl u Jakšů výběr jména pro potomka. „Na poslední chvíli jsme měnili. Původně jsme měli vybrané pro kluka Benjamín a pro holku Dorotka. Jenže to si spousta lidí spojuje s Dorotou Máchalovou (postava z pohádky S čerty nejsou žerty – pozn. red.), a tak Helenka rozhodla, že se holka bude jmenovat jinak. A byla z toho Šarlotka,“ vyprávěl se smíchem juniorský mistr světa.

Na čerstvě narozenou neteř se byl podívat už i strýc Roman, na horečné debaty, zda bude z malé lyžařka či cyklistka, prý ale zatím nedošlo. „Nemyslím si, že budu lpět na sportovní kariéře svých potomků,“ tvrdí Jakš.

Reklama

Související témata: