Hlavní obsah

Janatová uspěla na Tour de Ski v Davosu v kvalifikaci sprintu, Fellner vypadl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Běžkyně na lyžích Kateřina Janatová postoupila na Tour de Ski jako jediná česká zástupkyně z kvalifikace sprintu v Davosu. Šestadvacetiletá závodnice zaběhla na trati dlouhé 1,4 kilometru volnou technikou šestnáctý čas. Mezi třicítku postupujících se naopak nevešel Adam Fellner, který obsadil 58. místo.

Foto: SLČR

Česká běžkyně na lyžích Kateřina Janatová.

Článek

Rodačka z Jilemnice ztratila v kvalifikaci na vítěznou Švédku Jonnu Sundlingovou 7,86 sekundy. Vedoucí žena průběžného pořadí Tour Američanka Jessie Digginsová byla pátá se ztrátou tři a půl sekundy.

Mužům v kvalifikaci kraloval vítěz úvodního sprintu na Tour z Toblachu Lucas Chanavat, Fellner za Francouzem zaostal o 13,67 sekundy. Lídr seriálu Nor Harald Östberg Amundsen postoupil do vyřazovací fáze se třetím časem, 2,99 sekundy za nejrychlejším.

Čtvrtfinálové jízdy začnou v Davosu v 17:00.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.