Hlavní obsah

Jansrud vybojoval v Kvitfjellu malý glóbus za superobří slalom

Norský lyžař Kjetil Jansrud vyhrál superobří slalom Světového poháru doma v Kvitfjellu a poprvé získal malý křišťálový glóbus. Na trůnu pro krále disciplíny vystřídal slavnějšího krajana Aksela Lunda Svindala, jenž vládl super-G poslední tři roky. Tuto sezonu mu však pokazila přetržená achilovka.

Foto: Ntb Scanpix, Reuters

Kjetil Jansrud po dojezdu do cíle.

Článek

Jansrudovi v Kvitfjellu nevyšel sobotní sjezd, v němž byl až sedmý, ale dnes si zklamání vynahradil. Olympijský vítěz ze Soči si v oblíbené disciplíně připsal třetí vítězství v sezoně ze šesti závodů, na pódiu byl ještě dvakrát. Malý glóbus má jistý už před finále v Méribelu.

Devětadvacetiletý Nor nejlépe zvládl těžkou trať, na níž závod nedokončilo jedenáct lyžařů z elitní třicítky. "Hrozně moc to pro mě znamená, vyhrát doma a ještě glóbus. I já jsem měl problémy. Od trenérů jsem slyšel, že je sníh hrozně měkký a hodně lidí vypadlo," řekl Jansrud, jenž má šanci získat i trofej za sjezd.

V celkovém pořadí SP zmenšil ztrátu na rakouského slalomáře Marcela Hirschera na 52 bodů, ale stěží ho předstihne. "Pokud bude Marcel jezdit dál takhle, je to nemožné," uznal Jansrud. Druhý dnes skončil jiný Rakušan Vincent Kriechmayr se ztrátou 24 setin, třetí byl stříbrný medailista z nedávného MS Kanaďan Dustin Cook.

Reklama

Související témata: