Hlavní obsah

Jsem strašně ráda, že jsem zpátky, zářila Ledecká. Co by mohlo výhru trumfnout? Mám malý nápad…

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyže a hůlky zvedla nad hlavu, i pod slunečními brýlemi bylo znát, jak její tvář září štěstím. Počtvrté v kariéře zažívala Ester Ledecká vítězný pocit po závodě lyžařského Světového poháru, přesto byl ten v rakouském Saalbachu-Hinterglemmu jiný, jak přiznala pro Sport.cz. A nejen proto, že přišel ve finálovém závodě Světového poháru.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Ester Ledecká po triumfu v super-G v Saalbachu

Článek

Hlavou jí běželo, jak nelehkou cestu za poslední dva roky musela ujít. Zlomenina klíční kosti se nezdála být zraněním, které by ji mělo vyřadit na celou lyžařskou zimu. Jenže si vyžádala dvě operace a trojnásobná olympijská vítězka byla ráda, že stihla aspoň dva snowboardové závody.

A když konečně mohla vtrhnout i mezi elitní lyžařky, trápila se zdravotně. Skoro celou první půlku sezony. Až v závěru zimy mohla naplno připomenout, co dokáže, když je v plné síle.

„Každý vítězný závod byl trochu jiný. S tím, jaká byla ta minulá zima, vlastně jen krátká snowboardová, a jaký byl start té aktuální, kdy jsem byla nemocná a docela jsme se trápili celý tým,“ připomněla, že o pořádné přípravě při vleklých respiračních problémech ani nešlo mluvit.

„Když jsem vyjela na kopec, nebylo to o tréninku, ale spíš, jestli zvládnu aspoň nějak sjet tu jednu závodní jízdu,“ vybavovala si. Ani tak nemohla absolvovat všechny snowboardové a lyžařské závody, které si naplánovala.

Ale postupně nabírala na síle. Vyhrávala na snowboardu, mezi lyžařkami se posouvala výš a výš. Až se na závěr sezony dostala úplně nejvýš „Jsem strašně ráda, že jsem silově zpátky tam, kde jsem byla,“ oddechla si a děkovala svému týmu.

„Všichni byli trpěliví a podrželi mě. Ukázali jsme, že patříme nejen mezi snowboardovou, ale i mezi lyžařskou špičku,“ hřálo ji po další sezoně, kdy dokázala vyhrát závod Světového poháru v obou svých sportech.

Ostatně i její snowboardový kouč Justin Reiter sledoval vítěznou jízdu přímo v Saalbachu a k fotografii své hvězdné svěřenkyně přidal jejich oblíbenou hlášku: „Na snowboardistku dobré.“

V hledišti byla spousta českých vlajek a také Ledecké nejbližší. „Byla tu maminka s Jankem i (manažerka) Erika, která jinak nejezdí, tak jsem moc ráda, že mohla přijet. A mě ta jízda moc bavila, užila jsem si ji od první do poslední brány,“ pochvalovala si po svém třetím velkém vítězném super-G kariéry.

Památné první přišlo na olympijských hrách v Pchjongčchangu před šesti lety, druhé v prosinci roku 2020 ve Val d’Isere. V součtu se snowboardem už má na kontě 28 výher ve Světovém poháru, lyžařská pódia zaokrouhlila na deset.

V Salbachu přijímala gratulace nejen k vítězství, ale i k sobotním 29. narozeninám. Parádní dárek si nadělila sama, je snad něco, co by ho mohlo ještě překonat? „Malý nápad mám, co by to ještě zítra mohlo trumfnout,“ zasmála se v narážce na sobotní sjezd (od 11:15), závěrečný závod sezony.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články