Hlavní obsah

Jednapadesátiletý veterán dál udivuje fanoušky. Kasai zvládl kvalifikaci a překonal rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Legenda nepřestává udivovat. Jednapadesátiletý veterán ve skoku na lyžích Noriaki Kasai zvládl kvalifikaci na Světovém poháru v Sapporu. Olympijský medailista obsadil 45. pozici a hlavní soutěž elitního seriálu absolvuje po čtyřech letech. Opět tak vylepšil své rekordy, v sobotu Kasaie čeká již 570. závod v seriálu. Do hlavního závodu se dostal i Roman Koudelka, který předvedl 115 metrů a obsadil 22. místo.

Foto: AFP / NTB

Padesátiletý skokan na lyžích Japonec Noriaki Kasai.

Článek

Kasai se dnes stal prvním padesátníkem, jenž se skokanského Světového poháru zúčastnil. Právě v Sapporu v roce 1988 před více než 35 lety debutoval, loni tam těsně kvalifikací neprošel. Dnes se mezi postupujících 50 závodníků dostal po skoku dlouhém 106 metrů.

Kvalifikaci vyhrál Rakušan Manuel Fettner se 136,5 metry. Jeho krajan Stefan Kraft v roli lídra Světového poháru obsadil desáté místo (125 m).

Sobotní závod má začátek v 8:00 SEČ. Koudelka se do Japonska vydal po vynechaném předchozím díle v USA v Lake Placid, předtím se blýskl devátým místem ve Willingenu. Do první desítky se probojoval po čtyřech letech.

Reklama

Související témata: