Hlavní obsah

Kombinaci na MS nejlépe rozjela Brignoneová, Shiffrinová před slalomem ztrácí

Kombinaci na mistrovství světa ve Francii nejlépe rozjela Federica Bringoneová. Italská lyžařka vyhrála superobří slalom o 71 setin sekundy před Švýcarkou Larou Gutovou-Behramiovou a Norkou Ragnhild Mowinckelovou. Obhájkyně titulu Američanka Mikaela Shiffrinová na ni před slalomem ztrácí 96 setin. České reprezentantky při absenci Ester Ledecké do úvodního závodu na šampionátu nenastoupily.

Foto: Aleksandra Szmigiel, Reuters

Italská lyžařka Federica Bringoneová projíždí trať úvodní části kombinace na mistrovství světa ve Francii.

Článek

Bronzová olympijská medailistka z loňských her v Pekingu Brignoneová byla na trati kombinačního super-G nejrychlejší ve všech částech sjezdovky v Méribelu. Vítězka pěti kombinací ve Světovém poháru vyhrála úvodní část kombinačního závodu na světovém šampionátu podruhé za sebou. Před dvěma lety v Cortině d'Ampezzo výhodnou pozici nevyužila, na ledu ve slalomu vypadla hned za třetí brankou.

Bezmála sekundové manko bude stahovat šestinásobná mistryně světa Shiffrinová. Favorizovaná Američanka jela první část kombinace spíše na jistotu a zejména v prvních dvou třetinách tratě ztrácela. Závěrečnou technickou pasáž jela srovnatelně s Brignoneovou a stačilo to na průběžné šesté místo. Těsně před sebou má na čtvrté a páté příčce rychlostní specialistky Italku Elenu Curtoniovou a Rakušanku Ramonu Siebenhoferovou.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Nejlepší světová slalomářka Mikaela Shiffrinová a její úvodní jízda v kombinaci na MS.

Jako aktuálně nejlepší světová slalomářka se bude snažit stahovat manko ve druhé části kombinace, která odstartuje ve 14:30.

Reklama

Související témata: