Hlavní obsah

Koudelka se bez potíží v Ga-Pa kvalifikoval, v 1. kole ho čeká Johansson

Roman Koudelka se kvalifikoval do druhého závodu skokanského Turné čtyř můstků v Garmisch-Partenkirchenu z 35. pozice. Na Nový rok v prvním kole svede jediný český účastník souboj s Norem Robertem Johanssonem.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Český skokan na lyžích Roman Koudelka v Garmisch-Partenkirchenu.

Článek

Třiatřicetiletý Koudelka zvládl dnešní kvalifikaci suverénněji než v Oberstdorfu, kde byl v páté desítce v kvalifikaci i v závodě. V Ga-Pa předvedl skok 120 metrů a znovu ho v k.o. duelu čeká norský soupeř. Ve čtvrtek byl Koudelkovým protivníkem Nor Daniel-André Tande, jenž dnes nečekaně v kvalifikaci neuspěl. Turnovský rodák bude v neděli usilovat o první české body v sezoně.

Kvalifikaci vyhrál lídr Světového poháru a třetí z Oberstdorfu Dawid Kubacki. Polák zaznamenal nejdelší skok dne 140,5 metru a nechal za sebou Slovince Anžeho Laniška a Timiho Zajce. Norský vítěz úvodního dílu Turné Halvor Egner Granerud skončil šestý.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Roman Koudelka při skoku v Garmisch-Partenkirchenu.

Před začátkem kvalifikace se držela minuta ticha za emeritního papeže Benedikta XVI, jenž dnes zemřel ve věku 95 let. Německý rodák, občanským jménem Joseph Ratzinger, pocházel z Horního Bavorska, kde leží i Ga-Pa.

Strömová jako první na Silvestrovském turné skokanek porazila Pinkelnigovou

Třetí závod Silvestrovského turné skokanek na lyžích vyhrála v Ljubnu Anna Odine Strömová a zaznamenala první vítězství ve Světovém poháru v kariéře. Norka těsně porazila Rakušanku Evu Pinkelnigovou, jež zvítězila v obou předchozích závodech doma ve Villachu.

Čtyřiadvacetiletá Strömová připravila Pinkelnigovou o třetí výhru za sebou o pouhých devět desetin sekundy. Rakušanka i tak stále vede s velkým náskokem ženskou obdobu Turné čtyř můstků i hodnocení SP. Finálový závod je na programu hned na Nový rok opět v Ljubnu.

Ani ve Slovinsku nedosáhly na první body v sezoně české skokanky, jediná startující Klára Ulrichová nepostoupila z 39. pozice do druhého kola. Anežka Indráčková po Villachu v miniseriálu nepokračovala.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.