Hlavní obsah

Kristoffersen neuspěl se žalobou na svaz, chce se soudit dál

Oslo

Vítěz Světového poháru ve slalomu Henrik Kristoffersen neuspěl se žalobou na Norský lyžařský svaz ve sporu o osobního sponzora. Dvaadvacetiletý závodník se domáhal odškodného ve výši 15 milionů norských korun (44,7 milionu Kč) za to, že nebude na helmě nosit logo firmy Red Bull. Soud v Oslu jeho žádost zamítl, ale Kristoffersen se nehodlá vzdát a chce se obránit na evropský soudní dvůr v Lucemburku.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Nor Henrik Kristoffersen se raduje po triumfu ve Val d´Isere.

Článek

"Jsme spokojeni, že soud potvrdil náš názor. Henrik mohl uzavřít osobní smlouvu s Red Bullem a taky to udělal, i když nelze, aby ho prezentoval na helmě či hlavě," uvedl generální sekretář norského svazu Stein Opsal.

Norští lyžaři mají povinnost na helmách a čepicích propagovat svazového partnera Telenor. Výjimkou je díky smlouvě z dřívější doby hvězdný sjezdař Aksel Lund Svindal, který také patří do stáje Red Bullu.

Kristoffersen, který v minulé sezoně Světového poháru vyhrál šest slalomů, kvůli sporu se svazem vynechal úvodní slalom tohoto ročníku v Levi. V dalším závodě ve Val d'Isere už startoval a zvítězil.

Reklama

Související témata: