Hlavní obsah

Kröll nezavršil v Kvitfjellu hattrick, super-G vyhrál Jansrud

Norský lyžař Kjetil Jansrud ukončil na Světovém poháru doma v Kvitfjellu vítěznou sérii Rakušana Klause Krölla. Na závěr náročného třídenního programu vyhrál superobří slalom a radoval se z prvního triumfu v SP v kariéře.

Foto: Stian Lysberg Solum, Reuters

Norský lyžař Kjetil Jansrud.

Článek

Vítěz pátečního super-G i sobotního sjezdu Kröll skončil v neděli těsně pod stupni vítězů, porazili ho také další Nor Aksel Lund Svindal a Švýcar Beat Feuz. Jansrud se po třetím a druhém místě v Kvitfjellu dočkal vytouženého vítězství.

"Když jsem měl v cíli více než sekundový náskok, říkal jsem si, že to musela být výborná jízda a konečně by to mohlo klapnout," radoval se Jansrud. Jeho zkušenější kolega Svindal prohrál o 21 setin, ale zvýšil náskok v hodnocení super-G ze dvou bodů na 42.

Švýcarský soupeř Didier Cuche totiž byl v neděli až šestý, do konce sezóny zbývá lyžařům už jen jeden superobří slalom. Světový pohár vyvrcholí za necelé dva týdny v rakouském Schladmingu.

V čele celkového pořadí SP si upevnil vedení Feuz, který během tří dnů v Norsku posbíral dohromady 210 bodů ze tří set možných. Před krajanem a specialistou na točivé disciplíny Marcelem Hirscherem vede o 115 bodů. Závodů ještě zbývá šest.

Reklama

Související témata: