Hlavní obsah

Smíšená polohová štafeta Česka je ve finále ME

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Smíšená polohová štafeta ve složení Miroslav Knedla, Matěj Zábojník, Daryna Nabojčenko, Barbora Janíčková postoupila na mistrovství Evropy v krátkém bazénu do finále závodu na 4×50 metrů. Čeští reprezentanti se v rozplavbách na šampionátu v Otopeni zařadili výkonem 1:39,92 minuty na čtvrté místo.

Foto: Alexandru Dobre, ČTK/AP

Plavci na probíhajícím plaveckém mistrovství Evropy (ilustrační snímek)

Článek

Rychlejší než Česko byly v první fázi závodu jen Francie, Nizozemsko a Německo. Do finále tak postoupila i druhá štafeta, kterou česká výprava pro šampionát v Rumunsku poskládala. Ženské kvarteto bylo v polohovém závodě na 4×50 metrů osmé. Finále smíšené polohové štafety v 18:46 SEČ uzavře program ME v Rumunsku.

Elitní kraulařka Barbora Seemanová v nabitém programu v mixové štafetě nebyla. Největší hvězda české výpravy, která bude vpodvečer obhajovat stříbro ve finále dvoustovky, dnes ani nenastoupla do rozplavby na 400 metrů volný způsob. „Byla původně přihlášená, ale soustředí se na večerní finále na své nejsilnější trati, na níž má medailové ambice,“ konstatoval český svaz v tiskové zprávě.

Stejně se rozhodla i největší favoritka dvoustovky Freya Andersonová, která byla nejrychlejší v rozplavbách i semifinále na 200 metrů volný způsob. Začátky finálových závodů kraulařek na 200 a 400 metrů dělí večer od sebe pouhých 28 minut.

Závěrečný finálový blok začne v 17:00 SEČ.

Reklama

Související témata: