Hlavní obsah

Ledecká byla v druhém tréninku sjezdu v Crans Montaně čtyřicátá

Ester Ledecká skončila čtyřicátá ve druhém tréninku na víkendové sjezdy Světového poháru v Crans Montaně. Česká lyžařka dnes ve Švýcarsku na zkrácené trati zaostala o 2,17 sekundy za překvapivě nejrychlejší Laurou Gaucheovou z Francie, která vyhrála o tři setiny před Norkou Ragnhild Mowinckelovou.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Ester Ledecká na olympijské sjezdovce v Jen-čchingu. (ilustrační foto)

Článek

Ve čtvrtek dojela Ledecká v padesátém času se ztrátou skoro čtyř a půl sekundy. V druhém tréninku minula jednu z branek stejně jako dalších dvacet sjezdařek včetně Gaucheové.

Druhý trénink byl na zkrácené trati vyrovnaný. Do sekundového rozestupu se vešlo patnáct sjezdařek včetně domácí olympijské vítězky Corinne Suterové, která byla desátá. Pád měla Němka Kira Weidleová, ale měla by být v pořádku. V sobotu je start naplánován na 10:30, v neděli se pojede o půl hodiny dříve.

Ledecká v Crans Montaně, kde loni skončila ve sjezdu SP druhá a poté spadla, startuje po zranění z olympijských her v Pekingu. V Číně si minulý čtvrtek při tréninkovém slalomu před kombinačním závodem způsobila blíže nespecifikované zranění ve spodní části těla.

Druhý trénink na víkendové sjezdy SP lyžařek v Crans Montaně (Švýcarsko):
1. Gaucheová (Fr.) 1:10,61
2. Mowinckelová (Nor.) -0,03
3. Nuferová (Švýc.) -0,27
...40. Ledecká (ČR) -2,17

Reklama

Související témata: