Hlavní obsah

Ledecká je neuvěřitelná! Brečí, když končí trénink, říká její trenér Bank

Praha

Patnáct let trénoval sjezdaře Ondřeje Banka. Poté, co jeho bratr po uplynulé sezóně ukončil kariéru, si Tomáš Bank vzal na starosti celý tým alpských lyžařů. Významně se věnuje i snowboardistce a lyžařce Ester Ledecké, se kterou se domluvil na spolupráci. Žasne nad jejím talentem a přístupem.

Foto: Ivana Roháčková

Ester Ledecká s trofejí za celkové vítězství ve Světovém poháru.

Článek

„Je neuvěřitelný sportovec, tréninky ji strašně baví. Na soustředění v Chile za mnou přišel kouč, který tam jezdil už za Pinocheta. Prý nikdy neviděl, aby někdo šel v šest ráno běhat," uvedl Bank. „Moc jí to baví, ani náznakem nezaremcá. Brečí, když končí trénink," doplnil.

Zatímco jeho bratr je pohodář a flegmatik, Ledecká od něj vyžaduje maximální servis. „S Ondrou to bylo super, ale patnáct let je patnáct let. Tudíž změna je příjemná. S Ester se musím víc koncentrovat, chce znát denní plán na minutu přesně. Například v kolik pojede z kopce, kdy přesně trénink skončí. Na konci pak řekne, že by si chtěla dát ještě další jízdy. Když svolím, je neskutečně šťastná," podotkl Bank.

Ondřej na StarDance trénuje víc než na lyže

Ledeckou připravuje výhradně na sjezdové lyžování, snowboardingové tréninky si řídí sama. Plánují účast na závodu Světového poháru v Lake Louise. „Pokud bude zdravá, bude velmi dobrá, vypadá výborně. Věřím, že se lyžím bude věnovat víc a víc," dodal Bank.

S napětím a uznáním také sleduje snažení svého bratra v televizní soutěži StarDance. Prý se svojí partnerkou polyká vyšší tréninkové dávky než při přípravách na lyžařskou sezónu. „Pro Ondru byl konec kariéry v podstatě vysvobozením, nikdo mu ty trable nezáviděl, já už vůbec ne. Byla by ale škoda nevyužít náročnosti tréninku ve StarDance. Možná ho ještě uvidíme na sjezdovce," culil se Bank.

Hudec má problém sehnat peníze

Ve svém týmu má i 35letého nováčka Jana Hudce. Rodák ze Šumperka, který v dresu Kanady získal bronz na olympiádě v Soči, se rozhodl premiérově reprezentovat Česko. Nepozdávaly se mu podmínky, které mu kanadský svaz nabídl. Jenže...

„Co jsem se s ním bavil, před sezónou to vypadalo daleko optimističtěji. Má problém sehnat prachy," uvedl Bank. „Měl by to daleko jednodušší, kdyby Ondra ještě jezdil. Honza by finančně participoval na Ondrově týmu, bylo by to ideální. Měl by to levné. Teď si všechno musí platit sám. Vypadá, že si bude muset sehnat víc peněz, než by musel v Kanadě," prozradil Bank.

Nová sezóna startuje o tomto víkendu v rakouském Söldenu. Jejím vrcholem bude mistrovství světa ve Svatém Mořici.

Reklama

Související témata: