Hlavní obsah

Ledecká po zranění zajela v tréninku na sjezdy v Crans Montaně 50. čas

Ester Ledecká zajela v úvodním tréninku na víkendové sjezdy Světového poháru v Crans Montaně 50. čas. Trojnásobná olympijská vítězka se vrátila na svahy po zranění v alpské kombinaci na hrách v Pekingu a byla o 4,22 sekundy pomalejší než nejrychlejší Švýcarka Joana Hählenová.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Ester Ledecká v cíli olympijského sjezdu neskrývala zklamání. Trénink v Crans Montaně se české hvězdě nepovedl ještě více.

Článek

Ledecká si před týdnem při tréninkové jízdě slalomu způsobila blíže nespecifikované zranění ve spodní části těla a do slalomu nastoupila s pomocí léků proti bolesti. Po druhém místě ve sjezdu klesla ve své nejslabší disciplíně na čtvrtou pozici. Z Pekingu odletěla se zlatou medailí z paralelního obřího slalomu na snowboardu.

Na Crans Montanu má šestadvacetiletá Ledecká skvělé i nepříjemné vzpomínky. Předloni tam dojela třetí v kombinaci. Loni byla druhá ve sjezdu, ale o den později skončila ve více než stokilometrové rychlosti v ochranných sítích. Z kopce sjela bez pomoci a vyvázla s rozseknutým rtem. Hned následující den startovala v superobřím slalomu a byla patnáctá.

Úvodní trénink na víkendové sjezdy SP lyžařek v Crans Montaně (Švýcarsko):
1. Hählenová (Švýc.) 1:32,36
2. Mowinckelová (Nor.) -0,65
3. Gaucheová (Fr.) -0,80
...50. Ledecká (ČR) -4,22

Reklama

Související témata: