Hlavní obsah

Lyžařská federace neplánuje zrušení víkendových Světových pohárů v Rusku

Mezinárodní lyžařská federace (FIS) prozatím neplánuje navzdory vpádu Ruska na Ukrajinu zrušení Světových pohárů, jež se tento víkend mají konat na ruském území. V plánu jsou závody ve skikrosu v Sunny Valley na Uralu a soutěž akrobatických skokanů v Jaroslavli.

Foto: Aaron Favila, ČTK/AP

Nikol Kučerová během závodu ve skikrosu na ZOH 2022. (ilustrační foto)

Článek

"V současnosti není ani jedno středisko konfliktem poznamenáno. Obě jsou daleko od aktuální eskalace mezi Ruskem a Ukrajinou," uvedla FIS na dotaz německé agentury SID. Všechny týmy se do Ruska přesunuly přímo z olympijských her v Pekingu. Federace dodala, že bude situaci nadále sledovat, aby zajistila bezpečnost všech účastníků.

FIS bude muset také rozhodnout, zda se uskuteční finále SP v běhu na lyžích 18. až 20. března v Ťumeni. Podle agentury DPA bude federace o osudu vyvrcholení sezony jednat během víkendových závodů v Lahti. Ťumeň leží na Sibiři, zhruba 2000 km východně od Moskvy.

Ruská armáda dnes ráno zahájila letecký i pozemní útok na Ukrajinu. Tamní pohraniční stráž poté uvedla, že ruské síly napadly hranici Ukrajiny z Ruska, Běloruska i z anektovaného poloostrova Krym. Kroky Ruska odsoudili západní lídři a slíbili tvrdé sankce vůči Moskvě.

Reklama

Související témata: