Hlavní obsah

Ledecká se v Cortině ocitla mezi jeptiškami

Cortina d´Ampezzo

Žádný pětihvězdičkový hotel v centru Cortiny, ale domov, který mají na starost voršilky, obývá Ester Ledecká na světovém šampionátu. „Bydlí tu celý český tým,“ popisuje kouč Tomáš Bank v místnosti Domova Orsoline, uzpůsobené na přípravu lyží.

Foto: Marco Tacca, ČTK/AP

Ester Ledecká zatím na první start v Cortině čeká.

Článek

„Normálně to tu nefunguje jako hotel, původně tahle stavba vlastně byla škola. Ale nabídli jsme městu, že se může využít k ubytování,“ popisuje jedna z jeptišek z řádu voršilek pracující na dočasné recepci. Další pak ubytované hosty obsluhují v restauraci.

Ostatně zaměření budovy je patrné takřka všude. Servisman Ester Ledecké Miloš Machytka si vyskládal zhruba patnáct párů špičkových lyží podél stěny lyžárny, těsně nad nimi je na zdi umístěn Ježíš na kříži.

Foto: Gabriele Facciotti, ČTK/AP

Ester Ledecká během prohlídky tratě super-G, které nakonec bylo odloženo.

Další náboženské symboly jsou v okolí recepce, byť to vzhledem k rušení jednoho závodu za druhým vypadá, jako by si na lyžaře svatý Petr zasedl. „Je tady i kaple, každý den pořádají mše. Ještě jsem ale nebyl,“ pousmál se Bank.

Pro český tým je však podstatná poloha a od ubytování je vidět přímo na sjezdovku Olympia delle Tofane, pokud ji tedy nezahalí mlha jako v úterý. A tak se závodníci rychle dostanou na tréninky i do testovacího centra na covid-19, kam musejí všichni účastníci šampionátu.

„Na Světových pohárech to stačí jednou, tady už jdeme počtvrté,“ dokládá Bank maximální snahy organizátorů o zdárný průběh šampionátu i v době pandemie.

Reklama

Související témata: