Hlavní obsah

Ledecká v akci. Strašně mi to chybělo, rozplývá se

Už zase může jezdit naplno. Ester Ledecká už si dopřává pocity, jaké jí byly dlouhé měsíce odepřeny. Znovu řádí na prkně. Kýžený konec ´neschopenky´ po dlouhém léčení zlomené klíční kosti oznámila už v půli února a teď na sítích přidala další zprávu. A neskrývala nadšení i přesto, že na již zahájeném šampionátu snowboardistů v Bakuriani se svézt nestihne.

Foto: olympijskytym.cz

Ester Ledecká na archivním snímku.

Článek

„Už si zase naplno užívám sněhu. Strašně mi to chybělo!" pochvaluje si obrat v sezoně, která však je pro ni - jak na lyžích, tak na snowboardu - už téměř ztracená. Ale něco by ještě stihnout mohla. A kdož ví, jestli po prvních pokusech nelituje, že přece jen nevyrazila na MS do Gruzie...

Přispěchala také s poděkováním všem lékařům, členům týmu a sponzorům, kteří ji ´drželi nad vodou´ a pomáhali vrátit se už ´v plné síle´ na svahy.

„A samozřejmě děkuju všem svým fanouškům, kteří mi psali krásný zprávy a zvedali mi náladu. Všechno vám to vynahradím," napsala na sítě k videu, na němž předvádí první oblouky po zranění.

Zatím není jasné, kdy začne závodit. Kromě šampionátu snowboardistů přišla i o MS v alpském lyžování. Teoreticky ještě může stihnout zbývající závody Světového poháru. Zítra začínají tréninky na sjezd v Crans Montaně, účast prakticky bez přípravy v tomto středisku je však prakticky vyloučená. Jede se tam též super-G. Stejný program nabídne zkraje března norský Kvitfjell, následují točivé disciplíny v Aare a závěr seriálu v Soldeu v Andoře.

Snowboardisté mají v březnu v plánu pohárové zastávky v Rogle a Berchtesgadenu.

Reklama