Hlavní obsah

Legenda překonala rakovinu varlat, teď hlásí další radostnou zvěst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od šoku z diagnózy v loňském roce a následné operace se jeho život posunul do velmi radostné fáze. Bývalý norský hvězdný lyžař Aksel Lund Svindal trpěl rakovinou varlat, nyní slavný čtyřicátník a jeho přítelkyně Amalie Iuelová oznámili skvělou zprávu. Pár čeká dítě.

Foto: Archiv Aksela Lunda Svindala

Bývalý norský lyžař Aksel Lund Svindal

Článek

"Toto léto bude vypadat trochu jinak než normálně," píše Iuelová, sama též sportovkyně, na Instagramu vedle snímku z ultrazvuku. "Dám si pauzu od soutěžení, ale na podzim se vrátím na dráhu. Teď jsem však nadšená, že se dočkám toho malého kluka," pokračovala devětadvacetiletá atletka překážkářka.

A na potomka se těší i Svindal: "Nemůžu se dočkat."

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Aksel Lund Svindal (@asvindal)

I po zdravotní stránce se mu zjevně opět daří. Zdá se, že rakovinu varlat, která byla zveřejněna před několika měsíci, má pod kontrolou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Amalie Iuel (@amalieiuel)

"Všechno je v pořádku, co vím!" uvedl už zkraje tohoto roku pro zahraniční média.

Přiznává však, že stále musí chodit na pravidelné kontroly. "Každé čtyři měsíce jsou testy, ale na 99,9 procenta jsem si jistý, že jsem zdravý. To pak musíte být spokojení," dodala legenda.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Amalie Iuel (@amalieiuel)

Reklama