Hlavní obsah

Dvojnásobný olympijský šampion onemocněl rakovinou

S těžkým onemocněním se potýká dvojnásobný olympijský vítěz a pětinásobný mistr světa ve sjezdovém lyžování Aksel Lund Svindal. Fenomenálnímu norskému lyžaři byla diagnostikována rakovina varlat. Vítěz dvou Křišťálových glóbů informaci zveřejnil na sociálních sítích s tím, že už má za sebou operaci a dobré vyhlídky na uzdravení.

Foto: Archiv Aksela Lunda Svindala

Bývalý norský lyžař Aksel Lund Svindal

Článek

„Posledních několik týdnů bylo jiných. Naštěstí můžu říct jen týdnů, díky skvělé pomoci od lékařů, troše štěstí a dobrému rozhodnutí. Zároveň jsem velmi vděčný norskému zdravotnickému systému. Díky!" začal svůj příspěvek.

„Cítil jsem na svém těle změny. Nebyl jsem si jistý, co se děje. Rozhodl jsem se nechat vyšetřit. Zašel jsem k lékaři a rychle jsem byl převezen do nemocnice, kde potvrdili lékařovo podezření. Rakovina varlat," pokračoval.

„Operace proběhla velmi rychle. A už po prvním týdnu vím, že prognóza vypadá velmi dobře. A to zejména díky prvnímu rozhodnutí zajít si k lékaři, když jsem měl první náznaky podezření," nabádal 39letý bývalý závodník i ostatní, aby neváhali v podobných případech vyhledat co nejdříve odbornou pomoc.

Reklama

Související témata: