Hlavní obsah

Lyžaři se zlobí. Komentátor básnil o Slovence a zapomněl na Strachovou

Praha

Na páteční slalom žen ve Flachau nebude v dobrém vzpomínat komentátor české verze televizní stanice Eurosport Ondřej Krátoška. Při přenosu druhého kola se totiž nechal unést skvělou jízdou slovenské závodnice Petry Vlhové a v záplavě superlativů zcela vynechal komentář k následující jízdě české jedničky Šárky Strachové, jejíž výkon zaznamenal až poté, co projela cílem. Od fanoušků si to zkušený komentátor „vyžral" hned na sociálních sítích a v úterý se do něj tvrdě pustil i Svaz lyžařů ČR.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Šárka Strachová projíždí brankou při slalomu SP ve Flachau.

Článek
Fotogalerie

Činovníci svazu ve své reakci dokonce označili neokomentování jízdy Strachové za záměrné. „Svaz lyžařů ČR se důrazně ohrazuje proti komentáři české verze Eurosportu při slalomu Světového poháru ve Flachau. Jsme přesvědčeni, že se v podání pana Ondřeje Krátošky nejednalo o momentální ztrátu koncentrace, nýbrž o naprosto záměrné a pro nás těžko pochopitelné ignorování výkonu české reprezentantky Šárky Strachové," uvedli představitelé svazu v tiskovém prohlášení, které avizovali titulkem Skandální způsob komentování.

Svazové vedení je přesvědčeno, že komentátorův omyl způsobil velkou újmu celému českému lyžování. „Svaz měl s Eurosportem vždy naprosto korektní vztahy, o to více nás nyní překvapuje a mrzí, jakým způsobem pan Krátoška vedl svůj komentář, kterým výrazně poškodil celé české lyžování, diváky u televizních obrazovek a především Šárku Strachovou. Jednání komentátora považujeme za neetické a neprofesionální. Představitelé svazu vyzývají vedení Eurosportu, aby přijalo opatření, která zamezí opakování podobných incidentů v budoucnosti," napsal SLČR.

Komentátor přijde o Kitzbühel

Televize i komentátor chybu uznali a Krátoškův hlas bude na obrazovce chybět tento týden při zastávce Světového poháru v Kitzbühelu. „Komentátor se nechal unést výkonem slovenské reprezentantky Vlhové, neboť vysíláme i pro slovenskou verzi Eurosportu. Samozřejmě to byla chyba, kterou uznáváme my i komentátor. Byl to neprofesionální výkon, který se nemůže opakovat, zatím jsme přijali opatření, že byl stažen ze závodů v Kitzbühelu," sdělil Sport.cz šéf redakce české verze Eurosportu Michal Šíma.

Česká redakce každopádně věří, že se bouřlivou situaci podaří urovnat. „Dlouhodobě děláme hodně pro propagaci českého lyžování, teď nastala chyba, kterou uznáváme, ale bylo by nám líto, kdyby jeden přenos celou spolupráci znehodnotil. Celou záležitost řešíme i s týmem Šárky Strachové," doplnil Šíma.

Video s (ne)komentářem k jízdě Šárky Strachové najdete ZDE.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články