Hlavní obsah

Lyžařka Janatová byla sedmá v kvalifikaci sprintu v Planici

Běžkyně na lyžích Kateřina Janatová postoupila sedmým časem do vyřazovacích jízd dnešního sprintu na Světovém poháru v Planici. Ve slovinském středisku bude dvaadvacetiletá závodnice potřetí v kariéře bodovat a může vylepšit životní 23. místo, které obsadila před týdnem rovněž ve sprintu volnou technikou v Davosu.

Foto: Svaz lyžařů ČR

Kateřina Janatová

Článek

Janatová byla v kvalifikační jízdě na 1,3 km o 1,42 sekundy pomalejší než vítězná Švýcarka Laurien van der Graaffová. O životní výsledky budou usilovat i další Češi. Ze 17. místa postoupila jednadvacetiletá Tereza Beranová a mezi muži o rok mladší debutant na SP Ondřej Černý. Jan Pechoušek si zajistil účast mezi třicítkou jako dvaadvacátý.

Závod skončil kvalifikací pro Zuzanu Holíkovou, Sandru Schützovou, Petru Hynčicovou a Luďka Šellera. Ve Slovinsku nestartuje vedle některých elitních závodníků ani aktuální česká jednička Kateřina Razýmová, jež dala před Tour de Ski přednost odpočinku. Petra Nováková zvolila start na kontinentálním poháru, v domácích podmínkách se na prestižní seriál připravují Petr Knop a Adam Fellner, zatímco Michal Novák je nemocný.

Vyřazovací jízdy začnou v Planici ve 13:30.

Reklama

Související témata: