Hlavní obsah

Lyžařská hvězda Kosteličová vynechá sezónu

ZÁHŘEB

Chorvatská sjezdařka Janica Kosteličová v pátek oficiálně potvrdila, že nebude v nadcházející sezóně obhajovat své letošní vítězství ve Světovém poháru. Držitelka devíti zlatých medailí z mistrovství světa a olympijských her celý ročník kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům vynechá.

Foto: čtk

Janica Kosteličová se zlatou medailí

Článek

"Rozhodla jsem se vynechat sezónu, především kvůli tomu, že mám stále hodně problémů se zády a koleny," řekla Kosteličová na tiskové konferenci, kterou živě přenášela chorvatská veřejnoprávní televize.

Čtyřiadvacetiletá univerzálka, která se díky svým úspěchům stala již po olympijských hrách 2002 národní hrdinkou, má zdravotní potíže prakticky celou kariéru. V minulých letech se podrobila nejen operacím obou kolen, ale také očí a štítné žlázy. "Nejsem stroj, abych neustále podstupovala takovou bolest," dodala.

O tom, že s největší pravděpodobností vynechá celou sezónu, již v září informovala chorvatská média. Navíc není jisté, zda se lyžařka vůbec po roční pauze k lyžování vrátí. "Uvidíme, jaká bude za rok situace," řekla Kosteličová mnohoznačně.

O náplni jejího dalšího života informoval nedávno Jutarnji list. Trojnásobná celková vítězka Světového poháru se přestěhovala ze Záhřebu do Rijeky a v jejím centru chce v brzké době otevřít s přítelem Borisem Ivančičem kosmetický salón.

Šestinásobná olympijská medailistka je společně s Rakušankou Petrou Kronbergerovou jedinou lyžařkou historie, která v jedné sezóně vyhrála všech pět disciplín Světového poháru. Celkově má v elitním seriálu na kontě 30 výher.

Reklama