Hlavní obsah

Lyžařská královna otevřeně o smrti otce: Nechtěla jsem jíst ani spát. Pořád cítím jeho objetí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V uplynulé sezoně Světového poháru v alpském lyžování se mohla radovat z celkového triumfu a zisku velkého křišťálového glóbu. Uvnitř však prožívala a stále ještě Mikaela Shiffrinová prožívá bolest ze ztráty milovaného otce, který zemřel nečekaně v únoru 2020. Nyní webu The Plyers Tribune poskytla nejotevřenější zpověď o pocitech, se kterými se každodenně vyrovnává. „Nemohla jsem jíst ani spát. Myslela jsem, že skončím,“ vrací se k traumatickému momentu svého života.

Foto: Instagram @mikaelashiffrin

Lyžařka Mikaela Shiffrinová poskytla velice otevřenou a emocionální zpověď o smrti svého otce.

Článek

Čtyřikrát ovládla celkové hodnocení Světového poháru, na olympijských hrách vybojovala dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili a je po právu lyžařskou královnou. V osobním životě v únoru 2020 prožila obrovskou ztrátu, se kterou jak sama říká, se zřejmě zcela nikdy nevyrovná. Její otec jí byl totiž velkým parťákem a oporou po celou její kariéru.

„Je brutálně těžké pokračovat dál, když jsem ztratila tátu. Když zemřel, nechtěla jsem lyžovat, nechtěla jsem jíst ani se mi nechtělo spát. Tolik jsem se bála snění," popisuje Shiffrinová v otevřené zpovědi, že ve snech se jí zdálo, že je otec stále naživu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený The Players' Tribune (@playerstribune)

Občas prý stále cítí ty pocity, které prožívala, když se s otcem loučila v nemocnici. „Jen jsem si lehla k němu do postele, dala si jeho ruku kolem ramen a položila hlavu na hruď. Chtěla jsem, aby věděl, že jsem s ním. A já vím, že to cítil," říká.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený The Players' Tribune (@playerstribune)

„Jedině na horách mohu volně dýchat," popisuje. Vrací se také ke svému prvnímu vítězství po smrti milovaného tatínka, které vybojovala 14. prosince 2020 v obřím slalomu v Courchevelu. „Slyšela jsem jeho hlas. Pak už jsem jen nechala lyže jet volně dolů, nechala jsem je vyhrát," uvedla.

Jejím největším strachem je, že svého otce znovu ztratí. „Když na něj zapomenu, je to jako bych ho nechala znovu zemřít," říká s tím, že neustále chce oživovat vzpomínky na něj. Jeff Shiffrin na každé akci, kterou se svou dcerou navštívil, fotil a natáčel, takže spoustu vzpomínek on sám zachytil.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený The Players' Tribune (@playerstribune)

Shiffrinová se ve své zpovědi vrací i k nepovedené olympiádě v Pekingu, na které nezískala ani jednu medaili. „Všichni se mě ptají, co se stalo. Já to prostě nevím," říká. „Lidé si úspěchy spojují s tím, že jsem v pořádku a neúspěchy s tím, že nejsem. Pravdou je, že já jsem i nejsem OK," uzavírá svou dojemnou zpověď.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články