Hlavní obsah

Mistru světa Kriechmayrovi hrozí, že kvůli covidu přijde o sjezdy ve Wengenu

Dvojnásobný mistr světa Vincent Kriechmayr nestihl kvůli karanténě po nákaze koronavirem ani jeden trénink ve Wengenu a hrozí mu tak, že nebude moci ve sjezdech na Lauberhornu startovat. Rakouský lyžařský svaz doufá, že by mohl elitní sjezdař dostat výjimku.

Foto: Profimedia.cz

Dvojnásobný mistr světa Vincent Kriechmayr.

Článek

Třicetiletý Kriechmayr měl po prodělaném covidu-19 negativní test už v neděli, ale podle pravidel ve spolkové zemi Salcbursko, kde žije, musel ještě dokončit pětidenní karanténu. Do Švýcarska se tak mohl úřadující mistr světa ve sjezdu a super-G vydat po dalším negativním testu až dnes odpoledne a nestihl tak ani druhý trénink na sjezdy ve Wengenu, které se pojedou v pátek a sobotu.

Kriechmayr nicméně bude moci startovat ve čtvrtečním superobřím slalomu, k němuž podmínka alespoň jednoho absolvovaného tréninku není.

Šéftrenér mužské rakouské reprezentace Andreas Puelacher se nevzdává naděje, že by komise lyžařské federace FIS mohla lyžaři udělit výjimku. "V těchto složitých časech by mohl sportovec požádat FIS o možnost, aby mohl sjezd jet. Mělo by se rozhodovat ve prospěch sportovce a také samotného sportu," uvedl rakouský trenér.

Kriechmayr má zatím v této sezoně Světového poháru na kontě nejlépe druhé místo ve sjezdu a třetí v super-G a v obou rychlostních disciplínách je průběžně čtvrtý.

Reklama

Související témata: