Hlavní obsah

Nechutný konec medailových ambicí. Olympijský medailista zastavil a všechno šlo ven

Cítil formu, pomýšlel na stupně vítězů a chtěl ze sebe dostat všechno. Poslední jmenovaný záměr se mu nakonec podařilo naplnit na sto procent, ale úplně jinak než zamýšlel. Francouzský lyžař Hugo Lapalus si prožil na trati nedělního závodu na 20 km klasicky v rámci Světového poháru v Lahti hodně nepříjemnou chvilku.

Foto: Profimedia.cz

Francouz Hugo Lapalus si prožil na trati krušné chvilky

Článek

Svérázný Francouz už je v kolotoči Světového poháru zavedeným jménem, a to nejen díky nepřehlédnutelnému masivnímu kníru. Ve sbírce už má bronz jak z olympiády, tak z MS. A na medailové pocty pomýšlel i o víkendu ve Finsku.

„Ještě nikdy jsem nebyl na pódiu v distančním závodě Světového poháru. Teď do toho chci dát všechno, abych se tam dostal," dělal si ambice před startem.

A ty se mu také část závodu dařilo naplňovat, protože se držel v nejlepší skupince elitních závodníků. Ale v jeden okamžik se všechno pokazilo. Rodák z Annecy se zastavil a začal zvracet.

Foto: Repro Viaplay

Francouz Hugo Lapalus zvracel na trati během závodu v Lahti

„Vůbec nevím, co se se mnou stalo. Měl jsem plán dostat ze sebe všechno, ale můj žaludek evidentně tuhle taktiku neměl rád. Musel jsem se uprostřed dobře rozjetého závodu zastavit a začít zvracet. Nedalo se to zastavit," postěžoval si v rozhovoru pro list Expressen.

Bylo jasné, že snídaně jde ven

Jeho strasti v přímém přenosu zachytily i televizní kamery. „Nebylo to dobře načasované, protože jsem se dnes cítil ve výborné formě, měl jsem skvělé lyže a závodění tady miluju," mrzelo Francouze.

Jeho problémy pochopitelně neunikly ani největším konkurentům. „Začal vykašlávat, zastavil se a bylo mi jasné, že snídaně půjde ven," uvedl v cíli třetí Švéd William Poromaa.

Lapalus i přes velké obtíže závod nevzdal. Místo medailových příček ale musel vzít za vděk devatenáctým místem.

Reklama

Související témata: