Hlavní obsah

O startu Záhrobské ve Špindlerově Mlýně stále není rozhodnuto

ŠPINDLERůV MLÝN

Šárka Záhrobská stále neví, zda nastoupí do víkendových závodů Světového poháru v obřím slalomu a slalomu ve Špindlerově Mlýně. Lyžařku totiž stále bolí zraněné oko a podle slov jejího otce a trenéra budou mít poslední slovo lékaři. Hodně napoví čtvrteční dopolední trénink, rozhodnutí však může padnout až v pátek. Už ve středu se slalomářská mistryně světa pokoušela trénovat.

Článek

Záhrobská se kuriózně zranila na Silvestra při křtu sjezdovky v lyžařském centru Aldrov ve Vítkovicích. Když kladivem rozbila láhev se šampaňským, střep jí způsobil tržnou ránu pod okem, která si vyžádala čtyři stehy. "Dneska jsme sice trénovali, ale oko je pořád citlivé. Rozhodneme se buď zítra, nebo v pátek po poslední kontrole u lékaře," řekl ve středu v rozhovoru pro ČTK Záhrobský a ujistil, že dá na radu doktorů.

Nechtěl komentovat, jak se zranění hojí. "Nejsem lékař a nechám to na nich. Je to oko, to je velmi složitá záležitost," uvedl. Největším problémem může pro Záhrobskou být zorný úhel, pod kterým bude její oko schopno sledovat trať a jednotlivé branky. "Bude hodně záležet na jejím pocitu. Ale jsem optimista, musím být optimista," dodal Záhrobský.

Reklama

Související témata: