Hlavní obsah

Obří slalom v Alta Badii vyhrál Kristoffersen a ukončil Odermattovu sérii

Obří slalom v Alta Badii vyhrál Henrik Kristoffersen z Norska a ukončil vítěznou sérii Marca Odermatta. Švýcarský lídr Světového poháru obsadil druhé místo.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Nor Henrik Kristoffersen triumfuje.

Článek

Kristoffersen byl po prvním kole až sedmý, ale třetím nejlepším časem ve druhé části si dojel pro první vítězství od lednového slalomu v Chamonix. Celkově má sedmadvacetiletý Nor na kontě 24. úspěchů.

Světový šampion v obřím slalomu z roku 2019 Kristoffersen zvítězil s náskokem 31 setin před Odermattem. Třetí příčku obsadil Manuel Feller z Rakouska, až na konečné 16. místo se propadl vítěz prvního kola Francouz Mathieu Faivre.

Odermatt vyhrál jako první lyžař od roku 2014 oba úvodní obří slalomy v sezoně, ale na třetí triumf, což by dokázal jako teprve pátý závodník v historii, nedosáhl. Po prvním kole byl druhý, ale ve druhém zaznamenal až 16. čas.

Čtyřiadvacetiletý Švýcar vede průběžné pořadí Světového poháru s náskokem 128 bodů před Rakušanem Matthiasem Mayerem. Na vítěznou vlnu se Odermatt může vrátit už v pondělí, kdy je v Alta Badii na programu další obří slalom.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články