Hlavní obsah

Olympijský sen je pryč! Mám zlomené srdce, naříká italská lyžařka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Série zranění elitních lyžařů v letošní ostře sledované olympijské sezoně nebere konce. Před pár dny došlo i na italskou slalomářskou naději Martinu Peterliniovou, která si vážně poranila koleno, musela na operaci a sen o startu na olympijských hrách v Pekingu se jí rozplynul. „Mé srdce je úplně zlomené,“ přiznala na sociálních sítích mladá závodnice.

Foto: Profimedia.cz

Italská slalomářka Martina Peterliniová se olympijského závodu v Pekingu nezúčastní.

Článek

Zatímco v rychlostních disciplínách na zasněžených svazích Italky - především Sofia Goggiaová - ve Světovém poháru kralují, v točivých utrpěly tvrdou ránu. Peterliniová měla ve druhém kole slalomu Evropského poháru v Ahrntalu těžký pád a koleno si totálně zdevastovala.

„Tak tady mě máte, v černobílém provedení," připojila 24letá lyžařka na svém instagramovém účtu k fotografii z nemocničního lůžka. „Přetrhla jsem si přední zkřížený vaz, oba menisky i postranní vaz. Operace sice dopadla velmi dobře, ale moje srdce je stále zlomené," postěžovala si.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Martina Peterlini (@martinapeterlini)

Letos v březnu Peterliniová dojela ve slalomu při Světovém poháru v Jasné na senzačním sedmém místě, vylepšení ale v dohledné době nepřidá. „Čas všechny rány zahojí a já věřím, že ještě budu mít šanci si olympijský sen splnit," doufá Peterliniová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Martina Peterlini (@martinapeterlini)

Reklama