Hlavní obsah

Osmnáctiletá lyžařka vstoupila do historie! Tohle se ještě žádné ženě nepovedlo

Aleš Valenta v sukních? Neuvěřitelný kousek předvedla teprve osmnáctiletá akrobatická lyžařka Eileen Guová, která jako první žena v historii skočila těžký skok Double Cork 1440. Mladá Číňanka je horkou aspirantkou na olympijské zlato z Pekingu a tímto kouskem to jen potvrdila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Akrobatická lyžařka Eileen Guová se zapsala do historie.Video: sntv

 
Článek

Guová trénuje v rakouském Stubai a přípravu na vrchol v podobě olympijských her se rozhodla zpestřit si pokusem, kterým se mohla zapsat do knihy rekordů. A povedlo se. Jako první žena v historii zvládla ultratěžký skok Double Cork 1440.

Osmnáctiletá lyžařka je již dvojnásobnou mistryní světa z letošního roku, zvítězila v disciplínách halfpipe a slopestyle. V první jmenované disciplíně ovládla i olympijské hry mládeže v Lausanne 2020 a k tomu přidala ještě zlato z big airu a stříbro ze slopestylu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Eileen Gu 🖤 (@eileen_gu_)

Guová letos nevstoupila do historie poprvé, svým úspěchem na X Games, kde získala zlato v superpipe a slopestylu a bronz v big airu, se stala vůbec první čínskou šampionkou, a také první ženou, která při svém debutu získala medaile ve všech třech disciplínách, ve kterých startovala. Nic takového se ještě v pětadvacetileté historii této prestižní akce žádnému nováčkovi nepodařilo.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Eileen Gu 🖤 (@eileen_gu_)

Lyžařka je smíšeného původu, její otec je Američan a matka Číňanka, Guová se rozhodla reprezentovat zemi své matky a na olympijských hrách v Pekingu příští rok tak okusí domácí atmosféru.

Reklama

Související témata:
Eileen Gu