Hlavní obsah

Pančochová ani Vojáčková neprošly na Snowjamu kvalifikací

Českým snowboardistům se kvalifikace na Světovém poháru ve slopestylu ve Špindlerově Mlýně nevydařila. Do sobotních semifinále a finále Snowjamu neprošel žádný z domácích závodníků.

Foto: Sport.cz

Snowboardistka Šárka Pančochová

Článek

Nejblíže postupu byl Petr Horák. V první kvalifikační skupině skončil jedenáctý na prvním nepostupovém místě. O semifinále ho připravil Švýcar Dario Burch, který ve své druhé kvalifikační jízdě dosáhl 65,5 bodu a Horáka porazil o 3,5 bodu.

Neuspěly ani české snowboardistky Šárka Pančochová a Kateřina Vojáčková. Pančochová byla loni ve Špindlerově Mlýně třetí, ale letos se jí ve slopestylu tolik nedaří. "Vždycky jsem měla dobrou jízdu v tréninku a v závodě jsem spadla. Budu se snažit, co to jde," řekla před závodem na webu serveru redbull.com.

Ani na domácím sněhu se ale bývalé vicemistryni světa v této disciplíně s různými skoky a překážkami nevedlo. Za první jízdu dostala pouhých 12 bodů, za druhou 27,25, ve své skupině skončila poslední a celkově byla klasifikována na 33. místě.

Vojáčková předvedla dvě lepší jízdy, za tu druhou získala 58,5 bodu a ve skupině byla desátá. Přímo do finále ale postoupily vždy jen dvě nejlepší závodnice a další tři se dostaly do semifinále. Vojáčková celkově obsadila 15. místo. Horák v celkovém pořadí kvalifikace skončila na 32. místě.

Nejlepší kvalifikační jízdu v areálu Svatý Petr předvedla mezi ženami čerstvá vicemistryně světa Zoi Sadowská Synnottová z Nového Zélandu, která dostala 89 bodů. Mužům kraloval bronzový z MS ve slopestylu a stříbrný v Big Airu Američan Chris Corning se ziskem 92 bodů.

Reklama