Hlavní obsah

Mladičká česká skokanka Jenčová jásala, i když zůstala bez medaile. Smála se i omylu s maskotem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lichotivý výsledek, až nečekaně. Pěkně si vyzdobila sezonu česká skokanka na lyžích Veronika Jenčová. Od zdravotních trablů vystoupala k pátému místu na MS juniorů v Planici.

Foto: czech-ski.com

Veronika Jenčová v Planici.

Článek

„Skvělé pocity,“ nijak v nahrávce na Facebooku czech-ski.com nelitovala, že jí unikla medaile. Zjevně s atakem tak vysokých pozic nepočítala. A v sedmnácti může myslet na další úspěchy v mládežnické kategorii.

„Tohle byly moje nejlepší skoky za celou zimu,“ pokračovala. Po prvním pokusu byla čtvrtá, po druhém o příčku klesla. Přitom přidala oproti prvnímu letu ještě půl metru (96,5 m). Nestačila ovšem na Japonku Ičinoheovou (97 m) a propadla se za ni.

Medailové pozice obsadily Slovinka Erzarová, Rakušanka Mühlbacherová a další slovinská lyžařka Bodlajová. Ztráta Jenčové na třetí stupínek činila rovných šest bodů, v přepočtu tři metry.

Foto: czech-ski.com

Veronika Jenčová (46) v Planici.

Skokanka liberecké Dukly byla potěšena, že po první části nepřišel výraznější propad. „Hlava neselhala, nervózní jsem byla, dlouho jsem nebyla takhle vysoko, ale byl to poslední skok na mistrovství, nějak se to zvládlo,“ hodnotila.

K sebevědomí jí podle jejích slov pomohlo, že už také dostala příležitost startovat v elitním Světovém poháru. „Po zranění jde vše nahoru, jsem ráda, že to tak vyšlo,“ libovala si a třímala v rukou ptáka, který je maskotem mládežnického mistrovství. „Myslela jsem, že mají čápa, ale je to volavka,“ přiznala se smíchem omyl.

Reklama