Hlavní obsah

Pro další hvězdu skončila sezona. Královna sjezdu Goggiaová si zlomila nohu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Další hvězdná lyžařka je mimo hru. Královna sjezdu posledních let Sofia Goggiaová si při pádu v tréninku zlomila nohu a je po operaci. Potvrdily se navíc obavy, že olympijská vítězka má frakturu holeně i kotníku. Je tak další závodnicí po Slovence Petře Vlhové nebo Švýcarce Corinne Suterové, pro niž sezona skončila.

Foto: Gabriele Facciotti, ČTK/AP

Italka Sofia Goggiaová v akci. Archivní foto

Článek

Olympijská vítězka Goggiaová trénovala dopoledne na svahu v Ponte di Legno obří slalom. Po těžkém pádu ji vrtulník dopravil do nemocnice v Miláně, kde se podrobila s pravou nohou okamžité operaci.

Jednatřicetiletá Italka v této sezoně mířila za pátým křišťálovým glóbem za hodnocení sjezdu, v pořadí celého Světového poháru je pátá za Vlhovou. Z elitních soupeřek Ester Ledecké si dala pauzu také americká hvězda Mikaela Shiffrinová, ale její zranění by nemělo být vážné.

Mezi muži se zotavují z vážných problémů Nor Aleksander Aamodt Kilde, Alexis Pinturault nebo Marco Schwarz.

Goggiaová měla těžký pád už například v Cortině d'Ampezzo v lednu 2022, kdy si poranila vaz v koleně a zlomila holeň, přesto o 23 dnů později nastoupila v Pekingu do olympijského sjezdu a vybojovala stříbro. Loni ve Svatém Mořici vyhrála sjezd se zlomenými prsty na ruce.

Lyžařky měly o tomto víkendu závodní volno, po točivých disciplínách v Andoře jsou na programu dva sjezdy a super-G od 16. února v Crans Montaně.

Reklama

Související témata: