Hlavní obsah

První kolo obřího slalomu v Kranjské Goře vyhrál Pinturault, Krýzl nepostoupil

První kolo obřího slalomu Světového poháru v Kranjské Goře vyhrál francouzský lyžař Alexis Pinturault. Český reprezentant Kryštof Krýzl ani na osmý pokus do druhé části závodu nepostoupil.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Kryštof Krýzl na trati.

Článek

Pinturault vede s náskokem jedné setiny sekundy před Lucasem Braathenem z Norska. Ve druhém kole bude třicetiletý Francouz usilovat o první vítězství v sezoně, kterým by vyrovnal rekord slavného Alberta Tomby.

Obhájce celkového prvenství Pinturault v každé z posledních deseti sezon dokázal vyhrát alespoň jeden závod Světového poháru. Delší sérii mezi ročníky 1987/88 až 1997/98 mezi muži zaznamenala pouze bývalá italská hvězda.

Marco Odermatt, který si může už dnes ve Slovinsku zajistit malý glóbus za triumf v pořadí obřího slalomu, je po úvodním kole sedmý. Na Pinturaulta švýcarský lídr celkového pořadí seriálu ztrácí 42 setin sekundy. Odermatt vyhrál čtyři z předchozích pěti obřích slalomů v sezoně.

Pětatřicetiletý Krýzl nastoupil do čtvrtého obřího slalomu v sezoně a obsadil 51. místo. Stejně jako ve všech předchozích závodech do druhého kola nepostoupil, od nejlepší třicítky ho dělila sekunda a půl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.