Hlavní obsah

První olympijská vítězka ve skocích na lyžích Vogtová ukončila kariéru

První olympijská vítězka ve skocích na lyžích Carina Vogtová ukončila kariéru. Třicetiletá Němka se kvůli zdravotním problémům nedokáže vrátit do bývalé formy. Letos se neprobojovala do čtyřčlenného německého výběru pro zimní olympijské hry v Pekingu.

Foto: @FISskijumping, Twitter

Olympijská vítězka ve skocích na lyžích Carina Vogtová se zlatou medailí.

Článek

Vogtová se zapsala do historie ženského skoku na lyžích, když vyhrála závod na středním můstku na ZOH 2014 v Soči, kde měly skokanky premiéru. V letech 2015 až 2019 se pětkrát stala mistryní světa. V létě 2019 si ale při pádu na můstku v rakouském Stamsu přetrhla přední zkřížený vaz v pravém koleně a od té doby se trápila.

"Zjistila jsem, že jsem fyzicky limitovaná a nemohu závodit na stejné úrovni, na jaké jsem léta byla a na jaké jsem vždycky chtěla být. Vždycky jsem žila sportem na sto procent a poslední dva roky jsem zjistila, že už to nefunguje," přiblížila, proč se rozhodla vrcholový sport opustit.

Nyní se bude věnovat své kariéře u policie. "Budu pokračovat ve výcviku u federální policie a od července budu studovat. Teď jsem se rozhodla v kariéře pokračovat tam," dodala.

Reklama