Hlavní obsah

Razýmová a Lukeš získali po dvou titulech v běhu na lyžích

Aktualizováno

Favorizovaná Kateřina Razýmová a člen reprezentačního béčka Tomáš Lukeš ovládli oba víkendové závody domácího šampionátu v běhu na lyžích. Razýmová, jež byla před nadcházejícím mistrovstvím světa na startu jako jediná členka ženské reprezentace, ovládla oba závody zcela suverénně - sobotní pětku s intervalovým startem vyhrála před Barborou Havlíčkovou bezmála o minutu, dnešní závod na dvojnásobné trati volně s hromadným startem proměnila v sólojízdu a v cíli byla skoro o tři minuty dříve než Havlíčková.

Foto: Czech Ski and Snowboard

Kateřina Razýmová na archivním snímku.

Článek

Mezi plzeňskou a libereckou závodnici se vklínila Němka Sophie Lechnerová, i ona ale prohrála s Razýmovou, jež se teprve při lednové Tour de Ski vrátila k závodům po mateřské pauze, o téměř dvě minuty. Třetí mezi českými běžkyněmi skončila Petra Vitáková, jež navázala na páteční titul ze sprintu volnou technikou.

Lukeš na Vysočině vybojoval tři medaile. Jilemnický závodník byl v úvodním sprintu třetí. Na sobotní desítce porazil o 13,4 sekundy juniora Jiřího Tuže, jemuž oplatil porážku ze sprintu. V závodě na 15 km s hromadným startem byl jeho největším soupeřem kolega z reprezentačního B-týmu Kryštof Zatloukal, který byl o 20 sekund pomalejší. Vítěz sprintu Matyáš Bauer po sobotním bronzu skončil tentokrát dvanáctý.

Mistrovství ČR v běhu na lyžích v Novém Městě na Moravě (Žďársko) - závody s hromadným startem volně:
Muži (15 km):
1. Lukeš (SKI Jilemnice) 37:00,2
2. Zatloukal (Slovan Karlovy Vary) -20,8
3. Haratyk (Pol.) -27,9
...
5. Kozlovský (FENIX Jeseník) -33,8.
Ženy (10 km):
1. Razýmová (Sport Club Plzeň) 27:21,1
2. Lechnerová (Něm.) -1:53,7
3. Havlíčková (Dukla Liberec) -2:47,9
4. Vitáková (Sport Club Plzeň) -3:56,0

Reklama