Hlavní obsah

Rekordmanu Schlierenzauerovi ukončilo sezonu zraněné koleno

Innsbruck

Trápící se skokan na lyžích Gregor Schlierenzauer musel kvůli zranění kolena předčasně ukončit sezonu. Rekordman Světového poháru s 53 vyhranými závody a medailista z mistrovství světa i olympijských her se zranil na Kontinentálním poháru. Už dříve bylo jasné, že na světovém šampionátu v Oberstdorfu se slavný Rakušan nepředstaví, protože kvůli slabé výkonnosti nebyl nominován.

Foto: Ivana Roháčková

Gregor Schlierenzauer (uprostřed) na archivním snímku. Vlevo Robert Kranjec, vpravo Jan Matura.

Článek

"Nějak se mi nedaří. Sezona, která začala covidem, skončila pro mě natrženým předním zkříženým vazem," napsal jeden z nejlepších skokanů historie ve svém blogu.

Majitel dvou křišťálových glóbů za celkový triumf ve Světovém poháru už mezi absolutní elitu nepatří. Poslední vítězství slavil v prosinci 2014 a v pohárovém seriálu už dostává málo šancí. V Kontinentálním poháru také nezáří. Při tom posledním v Brotterode si o víkendu při dopadu koleno poranil.

"Už mě to štve, ale měl jsem i štěstí v neštěstí. Další operace nebude potřeba," dodal Schlierenzauer. Ujistil, že navzdory další ráně nicméně na konec kariéry zatím nemyslí.

Reklama