Hlavní obsah

Shiffrinová po triumfu ve slalomu: Asi bych měla ochutnat plzeň!

Oplatila stejnou mincí. V pátečním obřím slalomu ji Petra Vlhová trumfla, o 24 hodin později se Mikaela Shiffrinová slovenské kometě „pomstila" ve slalomu. Nejlepší lyžařka světa převedla na sjezdovce ve Špindlerově Mlýně skvělé jízdy, třetí Vlhové nadělila přes dvě vteřiny. Američanka navrch vytvořila rekord v počtu vítězství v jedné sezoně SP ve slalomu (15).

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mikaela Shiffrinová a její radost po vítězství ve slalomu.

Článek

„V obřím slalomu jsem byla zklamaná z jízdy v prvním kole. Ve slalomu jsem riskovala podle svých představ a jsem spokojená s oběma jízdami. Omlouvám se fanouškům, na nejvyšším stupínku chtěli jistě vidět Petru," culila se Shiffrinová.

„Byl to velký boj. Jsem třetí, i když s velkou ztrátou, ale mám další pódium. Přijela za mnou spousta fanoušku ze Slovenska, mám z toho radost. Stejně jako při obřím slalomu, i teď jsem slyšela až na startu, jak to dole bouří," podotkla Vlhová.

Foto: David Taneček, ČTK

Mikaela Shiffrinová při závodě SP ve sjezdovém lyžování ve Špindlerově Mlýně.

Obě ženy proměnily slalom v této sezoně v uzavřenou show, opanovaly všech 19 závodů ve Světovém poháru. Vlhová 4, ostatních 15 fenomenální Shiffrinová, která tím překonala rekordních 14 vítězství legendární švýcarské slalomářky Vreni Schneiderové ze sezony 1988/1989. „Takové číslo je výjimečné. Rekord sice není tolik důležitý, ale vypovídá o průběhu sezony. Mým cílem je být pořád silná, vyhrávat, stát na podiu," pravila Shiffrinová.

V závěru sezony se, podobně jako soupeřky, cítí unavená. Trochu „dobít baterky" jí pomohlo dvoutýdenní zvolnění v tréninku. Poslední dny ale znovu jela naplno. „Pro mě je důležité se každé ráno vzbudit a ukázat to nejlepší, co ve mně je. Dřít i ve chvílích, kdy si myslím, že jsem strašně utahaná. Ale před lety jsem se rozhodla, že chci být nejlepší na světě, což něco stojí," podotkla Shiffrinová.

Foto: David Taneček, ČTK

Takhle se slaví ve Špindlerově Mlýně. Na stupních vítězů oslavují zleva vítězka slalomu Mikaela Shiffrinová z USA a třetí Petra Vlhová ze Slovenska.

Špindlerův Mlýn je její oblíbená destinace. Před osmi lety v Krkonoších v necelých 16 letech debutovala ve Světovém poháru, teď tu oslavila výhru ve slalomu. Další oslava bude brzy následovat, ve středu bude Shiffrinové 23 let. „Možná to spojím, oslavím slalom i narozeniny ještě ve Špindlu. Měla bych určitě ochutnat vaši plzeň," plánovala s úsměvem Shiffrinová.

Reklama