Hlavní obsah

Shiffrinová se v průběhu lyžařského MS po sedmi letech rozešla s trenérem

Překvapivý konec spolupráce v polovině šampionátu. Hvězdná americká lyžařka Mikaela Shiffrinová se rozešla s dlouholetým trenérem Mikem Dayem. Nejúspěšnější žena historie Světového poháru oznámila změnu během mistrovství světa ve Francii, na němž ji tento týden čekají nejdůležitější závody v obřím slalomu a slalomu.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Mikaela Shiffrinová se rozešla s dlouholetým trenérem Mikem Dayem

Článek

"Po sedmi sezonách spolupráce s Mikem Dayem jsem se rozhodla posunout do další fáze kariéry s novým vedením svého týmu," uvedla dnes Shiffrinová v tiskovém prohlášení zveřejněném americkým týmem a končícímu kouči poděkovala.

Shiffrinová trénuje v individuálním týmu uvnitř americké reprezentace, Day byl jejím koučem od roku 2016. Podle agentury SID je nicméně nejdůležitější postavou týmu matka lyžařky Eileen, která ji trénovala celý život a dceru doprovází prakticky na všechny závody Světového poháru.

Sedmadvacetiletá Shiffrinová zahájila minulý týden mistrovství světa nezdarem v kombinaci, v níž vypadla ve slalomu. Poté získala stříbro v superobřím slalomu a tento týden ji čekají její dvě parádní disciplíny: ve čtvrtek obří slalom a v sobotu slalom speciál.

"Mikaela Shiffrinová bude pokračovat s novým vedením a pro zbytek sezony a také v budoucnu bude mít podporu trenérského týmu USA," uvedli představitelé americké reprezentace.

Dvojnásobná olympijská vítězka a šestinásobná mistryně světa v této sezoně překonala bilanci 82 vítězství krajanky Lindsey Vonnové a stala se nejúspěšnější ženou historie Světového poháru. Jedna výhra Shiffrinové chybí k vyrovnání absolutního rekordu 86 triumfů Švéda Ingemara Stenmarka.

Reklama

Související témata: