Hlavní obsah

Skikrosař Kraus přišel po pádu o výhru ve SP v Peci

PEC POD SNĚŽKOU

Rýha ve sněhu připravila Tomáše Krause o takřka jisté vítězství ve třetím závodu Světového poháru ve skikrosu v Peci pod Sněžkou. Mistr světa krátce před cílem finálové jízdy, kdy mu zbývalo překonat poslední dva skoky, nečekaně upadl z první pozice a musel se spokojit se čtvrtým místem. Páté místo obsadil Stanley Hayer, sedmá mezi ženami skončila Tereza Kacířová.

Článek

Závod mužů vyhrál po Krausově výpadku Francouz Enak Gavaggio, druhý skončil Ital Karl Heinz Molling a třetí pozici obsadil Markus Wittner z Rakouska. V ženském finále byla nejrychlejší Francouzka Ophelie Davidová před Karin Huttaryovou z Rakouska a Josefinou Kilpinenovou z Finska.

"Je to škoda. Díry, které byly předtím na sluníčku dobře vidět, byly najednou ve stínu a já jsem si jich nevšiml. Rozhodily mě," řekl novinářům obhájce prvenství v SP Kraus k pádu v poslední zatáčce před závěrečnými skoky. Necítil se moc dobře, ale jeho operované koleno vydrželo. "Padl jsem rovnou na záda. Ta mě ale celkem bolí," uvedl Kraus, který přišel o sérii tří vítězství v závodech pořádaných FIS.

Hayer bude do rána v baru

Dobrou náladou v cíli hýřil Hayer. "Chcete rozhovor?" ptal se novinářů. "Tak přijďte do baru, budu tam do rána," usmíval se. Pátá pozice je v aktuální sezóně SP jeho nejlepším výsledkem. "Na startu to byl masakr," uvedl k nejobtížnější části trati, kde se vesměs vždy rozhodovalo. "Když nemáš ostrý lokty, nemáš šanci. Když ty starty zlepším, aspoň jako je umí Tomáš, budu vyhrávat," prohlásil Hayer.

Životního úspěchu dosáhla Kacířová, které se výjimečně povedla čtvrtfinálová jízda. "Spokojenost veliká, o to větší, že to bylo doma v Čechách," radovala se Kacířová. Mohla prý předvést ještě lepší výkon, kdyby jela rychleji v kvalifikaci, kde byla čtrnáctá z šestnácti. Mohla by si pak vybírat startovací branku. "Takhle jsem to měla nejdál," řekla.

Muži:
1. Gavaggio (Fr.), 2. Molling (It.), 3. Wittner (Rak.), 4. Kraus, 5. Hayer (oba ČR), 6. Eliasson (Švéd.).
Ženy:
1. Davidová (Fr.) 2. Huttaryová (Rak.), 3. Kilpinenová (Fin.), 4. Guggerová (Švýc.), 5. Iljansová (Švéd.), 6. Costergová (Fr.), 7. Kacířová, ...16. Doležalová (obě ČR).

Reklama