Hlavní obsah

Skokan Koudelka neodletěl na SP do Ruska, bude raději trénovat

Praha

Skokan na lyžích Roman Koudelka po nepovedeném vstupu do sezóny vynechá víkendové závody Světového poháru v Rusku. Raději bude trénovat, uvedl na facebooku český skokanský tým. Do Nižního Tagilu odcestovali Tomáš Vančura, Vojtěch Štursa, Viktor Polášek a Jakub Hlava.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Skokan na lyžích Roman Koudelka během předsezonní tiskové konference.

Článek

Nikdo z českých skokanů na lyžích v prvních dvou závodech Světového poháru v polské Wisle a finské Ruce nebodoval. Český tým navíc ani jednou nepostoupil do druhého kola soutěže družstev.

Trápil se i Koudelka, který měl být největší oporou týmu a po povedeném létě si před úvodními závody věřil. Ve Wisle skončil čtyřicátý, v Ruce ani nepostoupil z kvalifikace do závodu. V rozhovoru pro Radiožurnál si po úvodním závodě postěžoval na špatnou kvalitu nového vybavení pro zimní sezónu.

V Nižním Tagilu je v pátek na programu kvalifikace pro oba víkendové závody. Z Ruska se Světový pohár přesune do Německa, od 8. do 10. prosince se bude závodit v Titisee-Neustadtu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.