Hlavní obsah

Skokan Lanišek vybojoval v Ruce první výhru v SP. Češi propadli

Slovinský skokan na lyžích Anže Lanišek se na Světovém poháru v Ruce dočkal premiérového vítězství v seriálu. Na rozdíl od soboty dnes ve Finsku uhájil první místo z úvodního kola i ve finále a Karla Geigera porazil o 1,6 bodu. Německý reprezentant si druhým místem upevnil vedení v průběžném pořadí.

Foto: Lehtikuva, Reuters

Slovinský skokan na lyžích Anže Lanišek se v Ruce dočkal premiérového vítězství v SP.

Článek

Čeští skokani ani ve čtvrtém závodu olympijské sezony na bodované pozice nedosáhli. Viktor Polášek při třetím soutěžním startu obsadil v prvním kole skokem dlouhým 123 metrů 45. místo. Čestmír Kožíšek ani na čtvrtý pokus do závodu nezasáhl, v odpolední kvalifikaci skončil na nepostupové 63. pozici.

Lanišek měl dosud v SP na kontě sedm umístění na stupních vítězů, pětkrát byl druhý, na výhru ale dosud marně čekal. Tentokrát druhé kolo, které ve Finsku provázely hodně proměnlivé podmínky, zvládl a v celkovém hodnocení seriálu ztrácí na druhém místě 53 bodů na Geigera. Na třetí příčku se posunul dnes bronzový Němec Markus Eisenbichler.

Na můstku dnes chyběl japonský vítěz sobotního závodu Rjoju Kobajaši, který měl pozitivní test na koronavirus a v průběžném pořadí SP klesl ze druhé na čtvrtou příčku. Do závodu se stejně jako v sobotu nedostal obhájce celkového prvenství v SP Halvor Egner Granerud, který opět nezvládl kvalifikaci.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články