Hlavní obsah

Skokani na lyžích se chystají na sezonu s Koudelkou, ale už bez Kožíška

S dlouholetou českou jedničkou Romanem Koudelkou, ale už bez Čestmíra Kožíška, který se rozhodl ukončit kariéru, vstoupí čeští skokani na lyžích do nadcházející sezony. V novém olympijském cyklu povede reprezentaci dál slovinský trenér Vasja Bajc. Spolu s Koudelkou budou v hlavní tréninkové skupině Radek Rýdl, František Lejsek a Kryštof Hauser, Filip Sakala se bude připravovat individuálně.

Foto: Czech Ski and Snowboard

Roman Koudelka na archivním snímku.

Článek

Ženy se na sezonu chystají pod vedením slovenského trenéra Martina Bayera, který dříve působil u amerických sdruženářů a poslední tři roky strávil ve slovinském klubu SSK Velenje. V úvodu sezony se na můstcích objeví Karolína Indráčková a Klára Ulrichová, Anežka Indráčková zatím trénuje individuálně, Veronika Jenčová se teprve vrací po operaci kolenních vazů.

Třicetiletý Kožíšek ukončením kariéry následoval o šest let mladšího Viktora Poláška, který se nečekaně rozhodl odejít už v březnu. Kožíškovi se v posledních letech nedařilo podle představ, ve Světovém poháru naposledy bodoval v prosinci 2020 v Engelbergu. Na olympijských hrách v Pekingu přispěl k sedmému a devátému místu v závodech družstev, v individuální soutěži na středním můstku by devětadvacátý.

Trenér Bajc povede reprezentaci s Lukášem Hlavou, na Kontinentálním poháru bude na skokany dohlížet Jakub Jiroutek. Jan Matura u týmu skončil a má namířeno do Francie.

Domácí soutěžní sezona začne 11. června závody v Rožnově pod Radhoštěm, mezinárodní soutěže odstartují úvodním podnikem letní Grand Prix ve Wisle 23. července.

Reklama