Hlavní obsah

Skokanky Ulrichová a Indráčková se znovu dostaly v SP do třicítky

Rašnov

České skokanky na lyžích se dál zabydlují v elitní třicítce Světového poháru. V druhém závodu v rumunském Rašnově skončila Klára Ulrichová dvaadvacátá a Karolína Indráčková po horším druhém kole pětadvacátá. Jubilejní šedesáté vítězství v kariéře vybojovala Japonka Sara Takanašiová.

Foto: Twitter @SkokiNar

Skokanka na lyžích Karolína Indráčková (ilustrační foto).

Článek

Ulrichová předvedla dva vyrovnané skoky 83,5 a 82,5 metru a 22. místo je její druhé nejlepší v kariéře. Indráčková mohla útočit i na nejlepší český výsledek v historii SP, kterým je 11. příčka Michaely Doleželové z Hinterzartenu z roku 2013. Po prvním kole totiž byla díky skoku dlouhému 86 metrů patnáctá a za desítkou zaostávala o čtyři body, ale ve druhém kole dopadla jen na 79 metrů a v pořadí klesla.

V čele seriálu se udržela díky třetímu místu Slovinka Nika Križnarová. Znovu neskákala Rakušanka Marita Kramerová. Vítězka tří závodů v sezoně, která před cestou do Rumunska SP vedla, neměla po příjezdu negativní test na covid-19, antigenní test sice nález nepotvrdil, ale povolní závodit nedostala.

Závod mužů i sobotní smíšená soutěž družstev se konají bez české účasti. Následovat bude mistrovstvím světa. Ženy začnou v německém Oberstdorfu kvalifikací na středním můstku ve středu 24. února, muži o dva dny později.

Reklama