Hlavní obsah

Ledecká byla v Crans Montaně nejrychlejší. Jenže minula branku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V parádní formě se aktuálně prezentuje česká lyžařka Ester Ledecká, která ovládla druhý trénink na sjezd Světového poháru v Crans Montaně. Vedoucí ženu celkového pořadí Laru Gutovou-Behramiovou ze Švýcarska na druhé příčce porazila o dvě desetiny sekundy. Podle výsledkové listiny z tréninku, v níž je u jména Ledecké hvězdička, však česká reprezentantka neprojela jednou z branek.

Foto: Kästle

Ester Ledecká. Ilustrační foto.

Článek

Osmadvacetiletá Ledecká se v Crans Montaně vrátila na lyže po zdravotní pauze ve formě. Ve středečním úvodním tréninku obsadila sedmé místo, když na nejrychlejší Kiru Weidleovou z Německa ztratila 54 setin.

Trojnásobná olympijská šampionka závodila naposledy před více než dvěma týdny v Cortině d'Ampezzo, sjezd však kvůli následkům virózy nedokončila. O den později do super-G už Ledecká nenastoupila a odjela do Mnichova pokračovat v léčbě.

V Crans Montaně se pojede sjezd v pátek a sobotu. V neděli se ve švýcarském středisku uskuteční superobří slalom, v němž je Ledecká olympijskou vítězkou z roku 2018.

Česká závodnice, která má také dvě olympijská zlata ve snowboardingu, v této sezoně Světového poháru startovala ve sjezdu čtyřikrát a jejím maximem je 16. místo z prosincového závodu ve Val d'Isére. V super-G byla v lednu v Zauchensee jedenáctá.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.